Lys upp ditt hem med retrobelysning

Älskar du retro? Då måste du gå all-in och skapa helhetskänslan med hjälp av rätt belysning inom temat retro, vintage och industri. Det är de små detaljerna som bidrar till det där lilla extra och som gör din heminredning aningen vassare. På nätet finns belysningen som gör pricken över i:et i din retroinredning.

Att inreda sitt hem är roligt och enkelt. Det kan göra stor skillnad att inreda hemmet på rätt sätt och skapa en helt annan atmosfär, tack vare små enkla medel. Något som är lite extra viktigt när det kommer till inredning, är belysningen. Det är med belysningen som vi ska framhäva det vi vill ska synas - så som tavlor, prydnadsföremål och liknande - eller bara få rummet att kännas mer hemtrevligt genom att lysa upp mörka och dunkla områden.

Retro, industri och vintage 

Är det retro och industri som är din favorit när det kommer till inredning? Då måste du besöka Magasin 11 som har allt du behöver när det kommer till retro och industribelysning. Deras lampor är i plåt, finns i sex olika färger och finns både för bord och väggplacering, så du kan inreda hemmet efter dina förutsättningar och skapa den rätta retrokänslan för ditt hem. Dessutom är de väldigt prisvärda jämfört med många andra lampor på marknaden i samma stil.

Varför är ljuskällorna viktigast i inredningen?

När man ska inreda sitt hem vill man gärna få till den där speciella mysfaktorn som gör att hemmet känns mysigt och hemtrevligt. Det mest effektiva sättet att göra det på är med rätt belysning. Att lysa upp hemmet är så mycket mer än att bara hänga upp en lampa i taket lite här och där.
Det är med ljuskällorna vi skapar hela atmosfären i rummet, skapar en känsla av värme och behag, av hemtrevnad och trygghet.

Hur inreder man med ljuskällor på rätt sätt?

Först och främst bör du fundera på vilken stil och vilken färg du har i ditt hem och vilka lampor som kan passa in i stilen. Förutsatt att det är retro och vintage du föredrar så bör du välja något i den stilen när du ska välja belysning, så ditt hem inte kommer kännas rörigt och osammanhängande, vilket annars är risken om man blandar olika stilar.

Fundera över hur du använder ditt hem. Var tillbringar du mest tid och till vad? Var är det praktiskt att ha belysning och vilken sorts belysning passar bäst till vad - takbelysning, väggbelysning eller bordsbelysning? Vilka områden i ditt hem tycker du känns kalla, mörka och tråkiga? Vilka områden i ditt hem vill du bokstavligt talat belysa lite extra - så som inredningsdetaljer och liknande? Där belysningen finns - dit kommer blickarna automatiskt att riktas, vart föredrar du att rikta fokus?

Att ljussätta alla hörn i ett rum gör rummet mer hemtrevligt och behagligt, liksom att välja ett varmare ljussken på glödlampan, än den som går mer åt det vita och kalla hållet.
Vägg och bordsbelysning bidrar till mysfaktorn, medan takbelysningen mest är en praktisk lösning när du behöver se ordentligt. Välj därför takbelysningen när du prioriterar det praktiska framför det mysiga och tvärtom.

Extra tips:
Tänk på ditt hem både utifrån ett praktiskt och estetisk perspektiv. Om du kan kombinera det praktiska med det estetiska när du ljussätter ditt hem, så har du hittat den gyllene balansen.

 

24 Feb 2020