Blogg

Snygga vaxdukar på metervara

31 maj 2019

Om man har ett fint bord som man vill skydda lite extra, är vaxduk ett bra och hållbart val till en traditionell bordsduk. Vaxduken finns i flera olika färger och mönster för att de ska passa in i alla miljöer. Här finns ett stort sortiment av olika vaxdukar i blandade material. Vissa av dem har en mer plastig känsla medan andra har ett ytskikt som påminner om linne. Det kan vara bra att komma ihåg att vaxdukar ofta ser snyggare ut i verkligheten än på bild när man kan se hela duken och dessutom får se de klara färgerna.

Hur är en vaxduk behandlad?

En vaxduk kan vara tillverkad på lite olika sätt. Ofta består de dock av ett vanligt tyg som har behandlats med någon typ av kemikalie. Den behandling som ofta används kallas CTC-behandling. Den här behandlingen är mer skonsam mot miljön och den ger också en mjukare vaxduk som formar sig bättre runt bordet. Man kan även få igenom tygets riktiga känsla beroende på hur tjockt lager duken behandlats med. I och med behandlingen blir också tygets tryck mer beständigt mot sol samt väder och vind.

Hur fungerar vaxduken?

En vaxduk fungerar precis som en helt vanlig bordsduk. Den kan antingen användas för att man vill skydda bordet, eller för att bordet inte längre är så snyggt. Om det är ett gammalt plastbord som används kan det också ha fått repor som gör att det inte längre är så hygieniskt. Då kommer vaxduken väl till pass. En vaxduk läggs på bordet som en vanlig duk. Den kan vid behov fästas vid bordet med olika duktyngder eller klämmor. Om man råkar spilla på duken suger den dock inte åt sig utan man kan enkelt torka upp spillet. Det blir inte heller fläckar på vaxduken.

Att sköta om sin vaxduk

En vaxduk har generellt sett en lång livslängd och den är lätt att sköta om. Men det kan vara så att man vill ta hand om den lite extra för att få den att hålla ännu längre. En vaxduk kan till exempel tvättas i maskin. Beroende på vilken vaxduk det rör sig om kan man tvätta den i 30 till 40 grader. Vaxduken kan strykas på baksidan om man vill ha den slätare. Genom att stryka den på baksidan behålls den fina lystern i färgerna samtidigt som man inte riskerar att förstöra beläggningen.

Frakt och förvaring av vaxdukar

Vaxdukarna fraktas lämpligast i hopvikt form. Det kan bli veck i vaxduken men antingen kan man stryka bort dem eller helt enkelt lägga ut vaxduken. Vecken kommer att försvinna automatiskt efter en tids användning. Om man har sin vaxduk utomhus behöver man inte ta in den om det börjar regna. Vaxduken tål vatten på ett mycket bra sätt. Under vintern kan det dock vara bra att ta in sin vaxduk om man vill att den ska hålla lite längre.

Fördelar med att köpa en vaxduk

Vaxduk vaxdukar vaxdukarna vaxduken är ett bra alternativ till vanliga bordsdukar. Den behöver inte tvättas lika ofta, den tål vatten och den är billig att köpa. Den finns också i flera fina mönster och material att välja mellan.

Vill du hitta snygga vaxdukar tycker jag att Magasin11.se har ett bra utbud. Här hittar du roliga varianter med flamingos, palmblad, körsbär och andra somriga motiv. Alla produkter säljs som metervara och finns i bredd 120 och 140 cm bred. Passa på att pimpa upp det gamla trädgårdsbordet och skapa den där perfekta sommarkänslan.

Klicka gärna på bilderna så blir de större.
 

Hitta den perfekta presenten på nätet

15 maj 2019

Har du någon gång försökt komma på den perfekta presenten, bara för att sedan helt köra fast? Det händer oss alla. Att hitta en bra present till en person som du inte träffar så ofta är extra svårt, eftersom då har man sällan särskilt mycket att gå på. Lösningen är att utnyttja tjänsten presenttipsaren.nu som har blivit en given favorit hos svenskar som behöver inspiration inför sitt köp av presenter. I den här recensionen tittar vi närmare på hur det fungerar och vilka fördelar som finns.

Hur fungerar presenttipsaren.nu?

Upplägget är väldigt simpelt. Du går till sajten och möts sedan av olika kategorier som "Till de yngre", "Till henne", "Till honom", "Tillfällen" och "Upplevelsepresenter". Under varje kategori kan det sedan finnas ytterligare underkategorier. Till exempel om du väljer "Till honom" kan du sedan välja om det är en pojkvän eller en pappa. Anledningen till uppdelningen verkar vara att göra det så smidigt som möjligt för besökaren att snabbt kunna avgränsa presenttipsen beroende på vem som ska få presenten. Det sparar mycket tid och frustration när du nästan omedelbart börjar hitta lämpliga förslag på presenter. Denna sajt kan precis som vår hjälpa dig hitta en personlig present till det där speciella tillfället när presenten ska kännas genomtänkt och visa att man verkligen tänkt till i valet av sitt köp.

När du gjort ditt val kommer du få presentförslag listade med bilder och priser. Hittar du någonting som passar finns en länk som direkt tar dig till en webbutik där varan kan köpas. Egentligen behöver det inte ta mer än några minuter från att du kommer till presenttipsaren.nu tills du har hittat en eller flera lämpliga presenter och lagt dem i varukorgen. Så pass snabbt fungerar tjänsten. I vanliga fall kan man behöva sitta och klura i flera timmar för att komma på en lämplig present till nära och kära. /personliga-presenter-hos-presenttipsaren-nu.jpg

Under "Tillfällen" har presenttipsaren.nu samlat högtider som julafton och speciella dagar som Mors dag, Fars dag och Alla Hjärtans Dag. Det är klassiska situationer då du gärna vill ge bort en uppskattad present. I tjänsten finns överraskande många förslag och även om man mot förmodan inte hittar något kan inspirationen hjälpa till under den fortsatta jakten på presenter.

Vad som är bra med tjänsten

Sajten har en tydlig och enkel design som gör den lättnavigerad. Det är inga problem att förstå alla kategorier som finns i huvudmenyn och när du klickar på dem får du dessutom en kort introduktion som ytterligare förtydligar. "Upplevelsepresenter" kan kännas lite annorlunda. Trots allt tänker många svenskar inte ens på att de kan ge bort en upplevelse, istället för någon form av fysisk present. Det är ett av de absolut bästa tipsen om du letar efter en present till en person som redan har nästan allt. I övre högre hörnet finns en sökfunktion och den kan underlätta om du på förhand har en ungefärlig idé om vad du vill ge bort.

Presenttipsaren.nu får en stark rekommendation. Tjänsten gör precis vad den utlovar, dvs den hjälper dig att hitta bra och roliga presenter, oavsett vilken situation det handlar om och oavsett till vem du ska ge presenten. Chansen finns att spara både tid och energi, inte minst om du känner att din fantasi och kreativitet inte ligger på topp. När man redan köpt många presenter till en person blir det inte direkt lättare att hitta på nya och då ger tjänsten välbehövlig inspiration.

Roliga drinking buddies till festen!

10 maj 2019

När man skall gå på fest är det ju kul att ha med sig en present istället för en vanlig blomma eller en flaska vin. Att ta något som man dessutom kan använda på middagen eller festen blir ju lite extra festligt. Tanken med drinking buddies är att de har olika namn, man får en, hänger den på sitt glas och vet sedan resten av kvällen vilket glas som är ens egna. På detta vis slipper man ta ett nytt och förlägga sin drink på oklar plats eller dricka i kompisens spetsade drink. 

Vem behöver inte en drinking buddie? 

Det finns 6-pack drinking buddies som är killar med namn som "Hank" "Mark" etc. Killarna har spedox på sig (perfekt för tjejmiddagen, eller varför inte herrmiddagen?) Sedan finns samma som 6-pack tjejer som är lika lättklädda men inte obsena på något vis. De har namna som "Sassy (=läckerbit) och "Kelly" för att vara lite extra cheezy. 

Utöver dessa finns det också "men in uniform" som är ett ett 4-pack med en brandman en polis, en lite coolare polis med solglasögon och en matros med sjömanskrans och allt. Killarna bär uppknäppt skjorta. Det finns även en "nude" (naken) drinking buddie. Dessa har såklart ett löv eller en korv med bröd över de privata delarna (ha ha ha) 

Ja en rolig gåva eller stämningsförhöjjare på fest helt enkelt som kan användas igen och igen.

Du hittar alla drinking buddies här 

/boy-drinking-buddies-glashange.jpg/men-in-uniform-drinking-buddies-glashange.jpg
/girl-drinking-buddies-glashange.jpg
 

Leksaksbilar i metall

3 maj 2019

Vi är många som lekt med små bilar när vi var yngre. Detta intresse är dock något som växer med oss upp i åren och många börjar samla på leksaksbilar i metall. Vi som skriver här på bloggen är en av alla dom och intresset för bilar har medfört att hela ens lägenhet nu är fylld med små miniatyr bilar. En av mina är den klassiska Volkswagen Beetle som även kallas "bubbla". Jag älskar också den gamla vw bussen som för mig alltid kommer vara den coolaste bussen som rullat på våra vägar. Hos Magasin 11 kan man hitta mängder av roliga små leksaksbilar i metall. Här kan vi även hitta leksaksbilar som Shelby Cobra från 1965, Chevrolet Corvette, Ford f-100 pickup från 1965 och en mängd andra små retro bilar till den entusiastiske bilsamlaren. 

Magasin 11 säljer små bilar av hög kvalitet där dom små detaljerna verkligen syns att man arbetat med. Du kan öppna dörrar och vill du använda bilarna till mer än inredning så finns det också en pull back funktion så bilen drar iväg av sig själv. Perfekta små roliga presenter att ge bort till andra bil tokiga och även till barn med intresse för bilar. Kolla in Magasin 11 idag och se ifall du kan hitta en leksaksbil i metall som du kan lägga i din samling. 

Du hittar alla miniatyr bilar Här

 

/leksaksbilar-i-metall.jpg

Miljösmarta presenter

15 apr 2019

Letar du efter något fint att ge bort i present, och samtidigt vill du vara lite snäll mot vår natur. Då ska vi nu kolla på lite miljösmarta presenter där man använt återbrukat material. Vi ska också kolla på lite produkter tillverkade i bambu så du slipper köpa plastiga presenter som tyvärr har en negativ påverkan på miljön. Men samtidigt vill man ju hitta något fint att ge bort. Som en bonus på det hela tipsar vi också om lite andra gåvor du kan ge bort som snarare har en positiv påverkan på både natur och din omgivning.

Kylväskor i återvunnen plast 

Varje år slängs det tonvis med plast i vår natur. Vi kan hitta gamla petflaskor i både skog, sjöar och hav där våra stackars djur ska leva. Vi på Magasin 11 arbetar med att leta efter produkter som har en positiv påverkan på miljön samtidigt som produkten är rolig och uppfyller de krav man önksar i en produkt man vill ge bort eller ha till sig själv. Nu har vi börjat sälja kylväskor tillverkade i återvunna petflaskor. Nu kan du åka på utflykt och hålla maten kall samtidigt som du kan se dig som en miljökämpe som tar kloka val i vardagen.

Vi har tagit in snygga kylväskor med djungel motiv, flamingos, rosor, lekande barn eller varför inte en kylväska i retro design med läckra bokstäver. 

Ni hittar alla kylväskor på Magasin11.se.

/miljosmarta-presenter.jpg

Matlådor och muggar i bambu

Ett annat tips vi har från vår butik är våra produkter tillverkade i bambu. Vi har snygga matlådor till den miljömedvetne. Vi har också tagit in en läcker resemugg tillverkad i eko-vänlig bambufiber. Nu kan du dricka ditt kaffe och plocka fram lunchen med bättre samvete. Detta kanske inte räddar vår planet mot den överkonsumtion som råder, men det är bättre att göra en liten insats en ingen alls. För vi behöver ju ändå denna typ av produkter för att klara vardagen. 

Vår take away mugg hittar du med ett läckert flamingo motiv. Detta motiv finns också på vår matlåda i bambu. Det finns också en matlåda med palmer och djungel motiv för den som tycker om den tropiska känslan. Tänk på att inte köra dessa produkter i micron, diska dom i maskin går dock bra.

Hitta din matlåda eller resemugg hos Magasin11.se 

/resemugg-bambu-flamingo-1.jpg

/matlada-i-bambu.jpg

Lite andra miljösmarta presenter

  • Presentkort - Ger du bort ett presentkort kan personen verkligen köpa det den behöver eller vill ha. Många presenter man ger bort används aldrig och åker i garderoben. Detta tycker vi är tråkigt och ser därför presentkort som ett mer miljösmart val
  • Blommor och växter - Det är ofta man läser om problemen med att regnskogen skölvas ner. Varför inte ge bort ett fruktträd i födelsedagspresent och på detta vis skapa lite mer grönska. Satsta även på att ge bort andra blommor och växter i present.
  • Laga en god middag - Vi alla gillar god mat och vem säger nej till detta. Tillaga personens favoriträtt och satsa på en god efterätt som avslutning. 
  • Ge bort din tid - Har du lite tunt i plånboken kan du alltid ge bort din tid som present och hjälpa den som fyller år med någon tjänst. Erbjud dig att klippa gräs, måla om en vägg eller annat som personen behöver hjälp med.
  • ? Skriv gärna en kommentar längst ner ifall du har något mer tips på en miljösmart present.

Present till läkare och sjuksköterska

11 apr 2019

Vad ska man köpa till en läkare eller sjuksköterska när det äntligen är dags att ta examen och ge sig ut i arbetslivet på riktigt? Stetoskop finns redan på arbetsplatsen och en blomsterbukett känns inte tillräckligt. Den perfekta presenten verkar svår att hitta, men den finns.

/seletti-marcantonio-hear-vase-love-love_in_bloom-099204.jpg

Love in Bloom är en vit porslinsvas formad som ett naturtroget människohjärta in i minsta detalj och den passar anatomifantasten som handen i handsken. Vasen är formgiven av designern Marcantonio Raimondi Malerba för det kända italienska märket Seletti och visar hans förkärlek för att avbilda objekt på ett så verklighetstroget sätt som möjligt. Hjärtats vener och artärer fungerar som blomsterhållare åt enstaka blommor och vasen blir garanterat en uppskattad inredningsdetalj som drar blickarna till sig.

Tack vare den enkla och blygsamma färgen i kombination med den oförutsägbara och spännande formen blir vasen ett litet konstverk som ges nytt liv varje gång den får blomma ut och prydas med vackra snittblommor. Det går till och med att hänga upp vasen på väggen, vilket gör att den kan få många intressanta och oanade användningsområden. Vasen förvandlas på detta sätt till en föränderlig konstinstallation eller tavla. Ett litet vitfärgat stålstativ låter Love in Bloom stå stadigt på finrumsbordet eller i bokhyllan.

Hur mottagaren tolkar presenten får definieras av relationen men antingen kan den här roliga presenten markera slutet på ändlösa anatomitentor eller ses som en romantisk gest där kärleken får fritt spelrum att blomstra. Vasen väger drygt 1 kilo och är 250 millimeter hög, 165 millimeter bred, 90 millimeter djup och inuti gåvoboxen finns en personlig liten lapp med några kärleksfulla rader från mig till dig.

Ge bort en unik, personlig, spännande och omtänksam gåva till en vän eller käresta som kan kompletteras med en vacker blomsterbukett på den stora och efterlängtade examensdagen.

 

 

Personliga presenter inom retro

Letar du runt på nätet efter lite unika produkter att ge bort till nära och kära? Här tipsar vi om personliga presenter som du kan ge bort till den som älskar 50-talet och retro. Vi som skriver på denna sida älskar inredning och prylar som andas nostalgi. Vi kommer skriva blogginlägg om de produkter vi får in på Magasin11.se som lever upp till kraven på en present som verkligen är unik och personlig. Följ med oss på resan och låt oss hitta coola och roliga personliga presenter till dina nära och kära.

inredningsbloggar.info

/personliga-presenter-inom-retro.jpeg

Besök Magasin11.se ifall du är på jakt efter unika prylar inom retro och nostalgi som tar en tillbaka till det ljuva 50-talet. Vi garanterar presenter som till 100 % är personliga!

Gilla oss gärna på Facebook ifall du tycker om vår sajt!

Nyhetsbrev