RSS

Skaffa dig ett eget Diner

17 May 2022

Så inreder du din egen diner
Älskar du också inredning i retrostil? Nu kan du inreda ditt hem eller företagslokal i äkta amerikansk 50-talsanda. Här tipsar vi om hur du kan sno stilen och hur du gör för att inreda din alldeles egna diner eller mancave!

Satsa på ett diner booth med plats för många

I många amerikanska filmer från 50-talet kan man på caféer se de klassiska "båsen" som är så karaktäristiska för retrostilen. Filmen Grease är ett klassiskt exempel där delar av handlingen utspelar sig på ett amerikanskt 50-talscafé. I filmen ser man också exempel på hur 50-talsinredningen vanligtvis tar sig uttryck.

Ett riktigt diner booth är praktiskt då det rymmer många personer kring varje bord, vilket gör det till en naturlig social plats där folk samlas. Dessutom är det smidigt att göra rent från matrester och annat eftersom klädseln är tillverkad i galon. Hos Magasin 11 kan du hitta klassiska diner-möbler i en mängd olika utföranden och färgställningar. Möblerna håller alltid hög kvalité, vilket gör att du kan behålla dina 50-talsmöbler under lång tid. Perfekt för att inreda ett mysigt 50-talscafé, restaurang eller helt enkelt ett modernt kök i retrotappning.

Detaljerna gör hela skillnaden

För att skapa den där riktiga retrokänslan är det viktigt att inte snåla med detaljerna. Satsa på en riktig jukebox istället för en modern CD-spelare eller högtalare. Golvet på ett amerikanskt café från 50-talet är ofta täckt med vinylgolv i svartvitt schackrutigt mönster. På väggarna hänger vanligtvis plåtskyltar med olika budskap och på restaurangdisken trängs plåtburkar i retrodesign. Genom att matcha möbler, inredning och detaljer kan du skapa den rätta känslan. Ett hem med retroinredning är kanske inget för den som gillar minimalism, men för den som uppskattar ett färgstarkt och livligt hem är retrostilen perfekt! Det kan vara roligt att kombinera 50-talsstilen med en modernare stil. Med en blandning av vintage, second hand och nyproducerat fixar du lätt retrokänslan i inredningen.

Vår

6 May 2022

Nu kommer våren & vi har som sig bör massvis med nyheter pågång in till shoppen. Det blir grilltillbehör, serveringskorgar, stekspadar & hamburgefickor!
Kattnerd?

15 Apr 2021

En gång kattnörd alltid kattnörd
Katter är experter på att träna människor till att göra allt för att behaga dem. Är den nöjd med dig så får du belöningen när din misse kopplar på charmen och kurar ihop sig i ditt knä med sin spinnande motor igång. Har du en gång förälskat dig i dessa mjuka personligheter så finns ingen återvändo. Du är en ohjälplig kattnörd och kan vara stolt över det.

Omge dig med katter
Katter är dekorativa och gör sig bra på bild. Hyllan för torrfoder kan lätt bli en färgglad inredningsdetalj om du istället för tråkiga plastbyttor fyller fodret i plåtburkar med kattmotiv. På jobbet finns det säkert en och annan lika stor kattnörd så varför inte överraska med några härliga kaffemuggar med kattmotiv såklart? Muggar kan du hitta här där det också finns andra trevliga saker för mattar och hussar. För den som har en äventyrlig innekatt är en släpp-inte-ut-katten-skylt en praktisk och snygg present. Personliga presenter kan man ge bort när andan faller på. Det behöver inte vara någon som ska firas. Att ge bort en present för att göra någon glad är en överraskning som smäller högre än att få förväntade födelsedagspresenter eller julklappar.

Katter har humor
De flesta som känner dessa djur vet att kissar har humor och ger upphov till massor av skratt. Tänk på alla kattfilmer som roar vem som helst. När de är på lekhumör och vill ha en lekkompis kan de lätt få igång en trött matte eller husse. En tass som diskret daskar till tårna och en förväntansfull busig blick säger du inte nej till. Din lilla pälsklädda vän tar stor plats både i hjärtat och hemmet. Vill du gärna ha fler av dem i huset om än i porslinsform kan du alltid tipsa dina nära och kära om julklappar eller födelsedagspresenter du helst vill ha. Eller så ger du själv bort en gåva till någon som redan har allt. En kaffeburk fylld med kakor eller en kattgodisburk fylld med sega råttor blir en kul present till kattälskaren eller till gottegrisen.

 

 

 

 

Plåtburkar och krukor

25 Aug 2020

Piffa upp hemma med plåtburkar
Kliar det i fingrarna att göra om hemma? Är du sugen på att låta blicken möta något nytt? Att piffa upp med plåtburkar och plåtkrukor är ett smart och enkelt sätt att förlänga sommarkänslan - i dag tipsar vi dig om hur du bäst kommer igång!

Att tvingas jobba hemifrån kan ge upphov till plötsliga och obekväma insikter om hemmets skick.
Lyckligtvis finns det enkla och snabba knep du kan ta till för att göra hemmakontoret lite mer inspirerande i höst - exempelvis genom att experimentera med plåtburkar, plåtkrukor eller kanske en enstaka, effektfull plåtkruka i din inredning.


Plåtburkar - tre konkreta inredningstips

  • På skrivbordet - varför inte låta dina pennor ta plats i några riktigt fina plåtburkar? För att skapa ett än mer ombonat intryck kan du även komplettera med plåtkrukor för dina krukväxter och en söt liten plåtkruka är så klart din bästa vän när det gäller att hålla ordning på små prylar som gem eller suddgummin.

Behöver du inspiration? Gillar du färgstarka mönster? Då vill vi tipsa om att du hittar dessa läckra plåtburkar här och självklart finns de i olika storlekar.

  • På fönsterbrädan - snart faller höstmörkret igen. En fint mönstrad plåtkruka blir det perfekta hemmet för dina örter och känsliga blommor. Som bonus får du något vackert att titta på när du behöver den där minipausen på eftermiddagen!

  • Utanför porten - allra bäst bibehåller du jobbfokuset genom regelbunden motion. En riktigt vacker energikick får du om du ställer ut några plåtkrukor med frodiga växter i utanför din port. Gläds åt grönskan när du tar din lunchpromenad och njut av ett lite trevligare välkomnande varje gång du kommer hem igen.

Som du ser går det att komma långt och få riktigt fin effekt även med förhållandevis enkla knep. Sist men inte minst, en bonus när du väljer att inreda med plåtburkar, läckra plåtkrukor eller kanske bara en utvald och vacker plåtkruka är så klart de plånboksvänliga priserna som ger dig utrymme för oväntad kreativitet och lekfulla uttryck.

Vi önskar dig lycka till på hemmakontoret i höst

Fina dekorationsfåglar

23 May 2020

Inred med dekorationsfåglar
Vill du dekorera med det där lilla extra? Det där som inte speciellt många har, men som kan få vilket rum som helst att livas upp? Då kanske det är just en eller flera dekorationsfåglar som du ska använda dig av. Dekorationsfåglar har länge använts för att dekorera blommor och grenar, men även för att pynta hyllor, skapa en fin inredning i sovrummet eller varför inte göra uterummet extra verklighetstroget?Det finns flera tillfällen då dekorationsfåglar kan komma mycket väl tillhands och utbudet är stort. Du kommer bland annat att kunna hitta vackra och naturtrogna fåglar för alla tillfällen och i olika storlekar och varianter. Den som vill kan dekorera uterummet med papegojor och sagolika fågelburar, eller varför inte sätta ut färgglada undulater och skapa ett regnskogstema i sovrummet? Dekorationsfåglar är även utmärkta att använda sig av för den som vill ha en lite annorlunda julgran eller varför inte för att göra bröllopet extra vackert. Du kan hitta fina dekorationsfåglar här som passar till alla olika tillfällen.

Stor förändring med små detaljer

En så liten detalj som en fågel kan väl inte skapa så stor förändring i ett rum? Jo, sanningen är att det faktiskt är de små detaljerna som oftast är de absolut viktigaste. Med en eller flera dekorationsfåglar kan du ändra känslan och atmosfären i ett rum på bara några sekunder. Något som har blivit mycket populärt är även att inreda med äldre fågelburar av klassiskt slag. Varför inte placera en vacker fågelbur hängandes från taket och sedan låta naturtrogna undulater flytta in? Det ger hela rummet ett lyft och de färgglada fjädrarna ger hemmet värme och en ombonad känsla. Vill du inte ha fåglarna i ditt vardagsrum är de utmärkta även för uterummet eller barnrummet. Hur kul är det inte att som liten få känna att man har en egen fågel, även om den inte är verklig.


Klassiska plåtlampor i retrostil för alla rum

24 Feb 2020

Lys upp ditt hem med retrobelysning

Älskar du retro? Då måste du gå all-in och skapa helhetskänslan med hjälp av rätt belysning inom temat retro, vintage och industri. Det är de små detaljerna som bidrar till det där lilla extra och som gör din heminredning aningen vassare. På nätet finns belysningen som gör pricken över i:et i din retroinredning.

Att inreda sitt hem är roligt och enkelt. Det kan göra stor skillnad att inreda hemmet på rätt sätt och skapa en helt annan atmosfär, tack vare små enkla medel. Något som är lite extra viktigt när det kommer till inredning, är belysningen. Det är med belysningen som vi ska framhäva det vi vill ska synas - så som tavlor, prydnadsföremål och liknande - eller bara få rummet att kännas mer hemtrevligt genom att lysa upp mörka och dunkla områden.

Retro, industri och vintage 

Är det retro och industri som är din favorit när det kommer till inredning? Då måste du besöka Magasin 11 som har allt du behöver när det kommer till retro och industribelysning. Deras lampor är i plåt, finns i sex olika färger och finns både för bord och väggplacering, så du kan inreda hemmet efter dina förutsättningar och skapa den rätta retrokänslan för ditt hem. Dessutom är de väldigt prisvärda jämfört med många andra lampor på marknaden i samma stil.

Varför är ljuskällorna viktigast i inredningen?

När man ska inreda sitt hem vill man gärna få till den där speciella mysfaktorn som gör att hemmet känns mysigt och hemtrevligt. Det mest effektiva sättet att göra det på är med rätt belysning. Att lysa upp hemmet är så mycket mer än att bara hänga upp en lampa i taket lite här och där.
Det är med ljuskällorna vi skapar hela atmosfären i rummet, skapar en känsla av värme och behag, av hemtrevnad och trygghet.

Hur inreder man med ljuskällor på rätt sätt?

Först och främst bör du fundera på vilken stil och vilken färg du har i ditt hem och vilka lampor som kan passa in i stilen. Förutsatt att det är retro och vintage du föredrar så bör du välja något i den stilen när du ska välja belysning, så ditt hem inte kommer kännas rörigt och osammanhängande, vilket annars är risken om man blandar olika stilar.

Fundera över hur du använder ditt hem. Var tillbringar du mest tid och till vad? Var är det praktiskt att ha belysning och vilken sorts belysning passar bäst till vad - takbelysning, väggbelysning eller bordsbelysning? Vilka områden i ditt hem tycker du känns kalla, mörka och tråkiga? Vilka områden i ditt hem vill du bokstavligt talat belysa lite extra - så som inredningsdetaljer och liknande? Där belysningen finns - dit kommer blickarna automatiskt att riktas, vart föredrar du att rikta fokus?

Att ljussätta alla hörn i ett rum gör rummet mer hemtrevligt och behagligt, liksom att välja ett varmare ljussken på glödlampan, än den som går mer åt det vita och kalla hållet.
Vägg och bordsbelysning bidrar till mysfaktorn, medan takbelysningen mest är en praktisk lösning när du behöver se ordentligt. Välj därför takbelysningen när du prioriterar det praktiska framför det mysiga och tvärtom.

Extra tips:
Tänk på ditt hem både utifrån ett praktiskt och estetisk perspektiv. Om du kan kombinera det praktiska med det estetiska när du ljussätter ditt hem, så har du hittat den gyllene balansen.

 

Snygga vaxdukar på metervara

31 May 2019

Om man har ett fint bord som man vill skydda lite extra, är vaxduk ett bra och hållbart val till en traditionell bordsduk. Vaxduken finns i flera olika färger och mönster för att de ska passa in i alla miljöer. Här finns ett stort sortiment av olika vaxdukar i blandade material. Vissa av dem har en mer plastig känsla medan andra har ett ytskikt som påminner om linne. Det kan vara bra att komma ihåg att vaxdukar ofta ser snyggare ut i verkligheten än på bild när man kan se hela duken och dessutom får se de klara färgerna.

Hur är en vaxduk behandlad?

En vaxduk kan vara tillverkad på lite olika sätt. Ofta består de dock av ett vanligt tyg som har behandlats med någon typ av kemikalie. Den behandling som ofta används kallas CTC-behandling. Den här behandlingen är mer skonsam mot miljön och den ger också en mjukare vaxduk som formar sig bättre runt bordet. Man kan även få igenom tygets riktiga känsla beroende på hur tjockt lager duken behandlats med. I och med behandlingen blir också tygets tryck mer beständigt mot sol samt väder och vind.

Hur fungerar vaxduken?

En vaxduk fungerar precis som en helt vanlig bordsduk. Den kan antingen användas för att man vill skydda bordet, eller för att bordet inte längre är så snyggt. Om det är ett gammalt plastbord som används kan det också ha fått repor som gör att det inte längre är så hygieniskt. Då kommer vaxduken väl till pass. En vaxduk läggs på bordet som en vanlig duk. Den kan vid behov fästas vid bordet med olika duktyngder eller klämmor. Om man råkar spilla på duken suger den dock inte åt sig utan man kan enkelt torka upp spillet. Det blir inte heller fläckar på vaxduken.

Att sköta om sin vaxduk

En vaxduk har generellt sett en lång livslängd och den är lätt att sköta om. Men det kan vara så att man vill ta hand om den lite extra för att få den att hålla ännu längre. En vaxduk kan till exempel tvättas i maskin. Beroende på vilken vaxduk det rör sig om kan man tvätta den i 30 till 40 grader. Vaxduken kan strykas på baksidan om man vill ha den slätare. Genom att stryka den på baksidan behålls den fina lystern i färgerna samtidigt som man inte riskerar att förstöra beläggningen.

Frakt och förvaring av vaxdukar

Vaxdukarna fraktas lämpligast i hopvikt form. Det kan bli veck i vaxduken men antingen kan man stryka bort dem eller helt enkelt lägga ut vaxduken. Vecken kommer att försvinna automatiskt efter en tids användning. Om man har sin vaxduk utomhus behöver man inte ta in den om det börjar regna. Vaxduken tål vatten på ett mycket bra sätt. Under vintern kan det dock vara bra att ta in sin vaxduk om man vill att den ska hålla lite längre.

Fördelar med att köpa en vaxduk

Vaxduk vaxdukar vaxdukarna vaxduken är ett bra alternativ till vanliga bordsdukar. Den behöver inte tvättas lika ofta, den tål vatten och den är billig att köpa. Den finns också i flera fina mönster och material att välja mellan.

Vill du hitta snygga vaxdukar tycker jag att Magasin11.se har ett bra utbud. Här hittar du roliga varianter med flamingos, palmblad, körsbär och andra somriga motiv. Alla produkter säljs som metervara och finns i bredd 120 och 140 cm bred. Passa på att pimpa upp det gamla trädgårdsbordet och skapa den där perfekta sommarkänslan.

Klicka gärna på bilderna så blir de större.

 

 

Roliga drinking buddies till festen!

10 May 2019

När man skall gå på fest är det ju kul att ha med sig en present istället för en vanlig blomma eller en flaska vin. Att ta något som man dessutom kan använda på middagen eller festen blir ju lite extra festligt. Tanken med drinking buddies är att de har olika namn, man får en, hänger den på sitt glas och vet sedan resten av kvällen vilket glas som är ens egna. På detta vis slipper man ta ett nytt och förlägga sin drink på oklar plats eller dricka i kompisens spetsade drink. 

Vem behöver inte en drinking buddie? 

Det finns 6-pack drinking buddies som är killar med namn som "Hank" "Mark" etc. Killarna har spedox på sig (perfekt för tjejmiddagen, eller varför inte herrmiddagen?) Sedan finns samma som 6-pack tjejer som är lika lättklädda men inte obsena på något vis. De har namna som "Sassy (=läckerbit) och "Kelly" för att vara lite extra cheezy. 

Utöver dessa finns det också "men in uniform" som är ett ett 4-pack med en brandman en polis, en lite coolare polis med solglasögon och en matros med sjömanskrans och allt. Killarna bär uppknäppt skjorta. Det finns även en "nude" (naken) drinking buddie. Dessa har såklart ett löv eller en korv med bröd över de privata delarna (ha ha ha) 

Ja en rolig gåva eller stämningsförhöjjare på fest helt enkelt som kan användas igen och igen.

Du hittar alla drinking buddies här 

/boy-drinking-buddies-glashange.jpg/men-in-uniform-drinking-buddies-glashange.jpg
/girl-drinking-buddies-glashange.jpg
 

Leksaksbilar i metall

3 May 2019

Vi är många som lekt med små bilar när vi var yngre. Detta intresse är dock något som växer med oss upp i åren och många börjar samla på leksaksbilar i metall. Vi som skriver här på bloggen är en av alla dom och intresset för bilar har medfört att hela ens lägenhet nu är fylld med små miniatyr bilar. En av mina är den klassiska Volkswagen Beetle som även kallas "bubbla". Jag älskar också den gamla vw bussen som för mig alltid kommer vara den coolaste bussen som rullat på våra vägar. Hos Magasin 11 kan man hitta mängder av roliga små leksaksbilar i metall. Här kan vi även hitta leksaksbilar som Shelby Cobra från 1965, Chevrolet Corvette, Ford f-100 pickup från 1965 och en mängd andra små retro bilar till den entusiastiske bilsamlaren. 

Magasin 11 säljer små bilar av hög kvalitet där dom små detaljerna verkligen syns att man arbetat med. Du kan öppna dörrar och vill du använda bilarna till mer än inredning så finns det också en pull back funktion så bilen drar iväg av sig själv. Perfekta små roliga presenter att ge bort till andra bil tokiga och även till barn med intresse för bilar. Kolla in Magasin 11 idag och se ifall du kan hitta en leksaksbil i metall som du kan lägga i din samling. 

Du hittar alla miniatyr bilar Här

 

/leksaksbilar-i-metall.jpg

Miljösmarta presenter

15 Apr 2019

Letar du efter något fint att ge bort i present, och samtidigt vill du vara lite snäll mot vår natur. Då ska vi nu kolla på lite miljösmarta presenter där man använt återbrukat material. Vi ska också kolla på lite produkter tillverkade i bambu så du slipper köpa plastiga presenter som tyvärr har en negativ påverkan på miljön. Men samtidigt vill man ju hitta något fint att ge bort. Som en bonus på det hela tipsar vi också om lite andra gåvor du kan ge bort som snarare har en positiv påverkan på både natur och din omgivning.

Kylväskor i återvunnen plast 

Varje år slängs det tonvis med plast i vår natur. Vi kan hitta gamla petflaskor i både skog, sjöar och hav där våra stackars djur ska leva. Vi på Magasin 11 arbetar med att leta efter produkter som har en positiv påverkan på miljön samtidigt som produkten är rolig och uppfyller de krav man önksar i en produkt man vill ge bort eller ha till sig själv. Nu har vi börjat sälja kylväskor tillverkade i återvunna petflaskor. Nu kan du åka på utflykt och hålla maten kall samtidigt som du kan se dig som en miljökämpe som tar kloka val i vardagen.

Vi har tagit in snygga kylväskor med djungel motiv, flamingos, rosor, lekande barn eller varför inte en kylväska i retro design med läckra bokstäver. 

Ni hittar alla kylväskor på Magasin11.se.

/miljosmarta-presenter.jpg

Matlådor och muggar i bambu

Ett annat tips vi har från vår butik är våra produkter tillverkade i bambu. Vi har snygga matlådor till den miljömedvetne. Vi har också tagit in en läcker resemugg tillverkad i eko-vänlig bambufiber. Nu kan du dricka ditt kaffe och plocka fram lunchen med bättre samvete. Detta kanske inte räddar vår planet mot den överkonsumtion som råder, men det är bättre att göra en liten insats en ingen alls. För vi behöver ju ändå denna typ av produkter för att klara vardagen. 

Vår take away mugg hittar du med ett läckert flamingo motiv. Detta motiv finns också på vår matlåda i bambu. Det finns också en matlåda med palmer och djungel motiv för den som tycker om den tropiska känslan. Tänk på att inte köra dessa produkter i micron, diska dom i maskin går dock bra.

Hitta din matlåda eller resemugg hos Magasin11.se 

/resemugg-bambu-flamingo-1.jpg

/matlada-i-bambu.jpg

Lite andra miljösmarta presenter

  • Presentkort - Ger du bort ett presentkort kan personen verkligen köpa det den behöver eller vill ha. Många presenter man ger bort används aldrig och åker i garderoben. Detta tycker vi är tråkigt och ser därför presentkort som ett mer miljösmart val
  • Blommor och växter - Det är ofta man läser om problemen med att regnskogen skölvas ner. Varför inte ge bort ett fruktträd i födelsedagspresent och på detta vis skapa lite mer grönska. Satsta även på att ge bort andra blommor och växter i present.
  • Laga en god middag - Vi alla gillar god mat och vem säger nej till detta. Tillaga personens favoriträtt och satsa på en god efterätt som avslutning. 
  • Ge bort din tid - Har du lite tunt i plånboken kan du alltid ge bort din tid som present och hjälpa den som fyller år med någon tjänst. Erbjud dig att klippa gräs, måla om en vägg eller annat som personen behöver hjälp med.
  • ? Skriv gärna en kommentar längst ner ifall du har något mer tips på en miljösmart present.

Present till läkare och sjuksköterska

11 Apr 2019

Vad ska man köpa till en läkare eller sjuksköterska när det äntligen är dags att ta examen och ge sig ut i arbetslivet på riktigt? Stetoskop finns redan på arbetsplatsen och en blomsterbukett känns inte tillräckligt. Den perfekta presenten verkar svår att hitta, men den finns.

/seletti-marcantonio-hear-vase-love-love_in_bloom-099204.jpg

Love in Bloom är en vit porslinsvas formad som ett naturtroget människohjärta in i minsta detalj och den passar anatomifantasten som handen i handsken. Vasen är formgiven av designern Marcantonio Raimondi Malerba för det kända italienska märket Seletti och visar hans förkärlek för att avbilda objekt på ett så verklighetstroget sätt som möjligt. Hjärtats vener och artärer fungerar som blomsterhållare åt enstaka blommor och vasen blir garanterat en uppskattad inredningsdetalj som drar blickarna till sig.

Tack vare den enkla och blygsamma färgen i kombination med den oförutsägbara och spännande formen blir vasen ett litet konstverk som ges nytt liv varje gång den får blomma ut och prydas med vackra snittblommor. Det går till och med att hänga upp vasen på väggen, vilket gör att den kan få många intressanta och oanade användningsområden. Vasen förvandlas på detta sätt till en föränderlig konstinstallation eller tavla. Ett litet vitfärgat stålstativ låter Love in Bloom stå stadigt på finrumsbordet eller i bokhyllan.

Hur mottagaren tolkar presenten får definieras av relationen men antingen kan den här roliga presenten markera slutet på ändlösa anatomitentor eller ses som en romantisk gest där kärleken får fritt spelrum att blomstra. Vasen väger drygt 1 kilo och är 250 millimeter hög, 165 millimeter bred, 90 millimeter djup och inuti gåvoboxen finns en personlig liten lapp med några kärleksfulla rader från mig till dig.

Ge bort en unik, personlig, spännande och omtänksam gåva till en vän eller käresta som kan kompletteras med en vacker blomsterbukett på den stora och efterlängtade examensdagen.

Tips
Hösten 2020 kom ytterligare en fin "Love in Bloom" vas från Seletti Glas som du hittar här

Hur fin?