Vad ska man köpa till en läkare eller sjuksköterska när det äntligen är dags att ta examen och ge sig ut i arbetslivet på riktigt? Stetoskop finns redan på arbetsplatsen och en blomsterbukett känns inte tillräckligt. Den perfekta presenten verkar svår att hitta, men den finns.

/seletti-marcantonio-hear-vase-love-love_in_bloom-099204.jpg

Love in Bloom är en vit porslinsvas formad som ett naturtroget människohjärta in i minsta detalj och den passar anatomifantasten som handen i handsken. Vasen är formgiven av designern Marcantonio Raimondi Malerba för det kända italienska märket Seletti och visar hans förkärlek för att avbilda objekt på ett så verklighetstroget sätt som möjligt. Hjärtats vener och artärer fungerar som blomsterhållare åt enstaka blommor och vasen blir garanterat en uppskattad inredningsdetalj som drar blickarna till sig.

Tack vare den enkla och blygsamma färgen i kombination med den oförutsägbara och spännande formen blir vasen ett litet konstverk som ges nytt liv varje gång den får blomma ut och prydas med vackra snittblommor. Det går till och med att hänga upp vasen på väggen, vilket gör att den kan få många intressanta och oanade användningsområden. Vasen förvandlas på detta sätt till en föränderlig konstinstallation eller tavla. Ett litet vitfärgat stålstativ låter Love in Bloom stå stadigt på finrumsbordet eller i bokhyllan.

Hur mottagaren tolkar presenten får definieras av relationen men antingen kan den här roliga presenten markera slutet på ändlösa anatomitentor eller ses som en romantisk gest där kärleken får fritt spelrum att blomstra. Vasen väger drygt 1 kilo och är 250 millimeter hög, 165 millimeter bred, 90 millimeter djup och inuti gåvoboxen finns en personlig liten lapp med några kärleksfulla rader från mig till dig.

Ge bort en unik, personlig, spännande och omtänksam gåva till en vän eller käresta som kan kompletteras med en vacker blomsterbukett på den stora och efterlängtade examensdagen.

Tips
Hösten 2020 kom ytterligare en fin "Love in Bloom" vas från Seletti Glas som du hittar här

Hur fin?

 

 

11 Apr 2019