Letar du efter något fint att ge bort i present, och samtidigt vill du vara lite snäll mot vår natur. Då ska vi nu kolla på lite miljösmarta presenter där man använt återbrukat material. Vi ska också kolla på lite produkter tillverkade i bambu så du slipper köpa plastiga presenter som tyvärr har en negativ påverkan på miljön. Men samtidigt vill man ju hitta något fint att ge bort. Som en bonus på det hela tipsar vi också om lite andra gåvor du kan ge bort som snarare har en positiv påverkan på både natur och din omgivning.

Kylväskor i återvunnen plast 

Varje år slängs det tonvis med plast i vår natur. Vi kan hitta gamla petflaskor i både skog, sjöar och hav där våra stackars djur ska leva. Vi på Magasin 11 arbetar med att leta efter produkter som har en positiv påverkan på miljön samtidigt som produkten är rolig och uppfyller de krav man önksar i en produkt man vill ge bort eller ha till sig själv. Nu har vi börjat sälja kylväskor tillverkade i återvunna petflaskor. Nu kan du åka på utflykt och hålla maten kall samtidigt som du kan se dig som en miljökämpe som tar kloka val i vardagen.

Vi har tagit in snygga kylväskor med djungel motiv, flamingos, rosor, lekande barn eller varför inte en kylväska i retro design med läckra bokstäver. 

Ni hittar alla kylväskor på Magasin11.se.

/miljosmarta-presenter.jpg

Matlådor och muggar i bambu

Ett annat tips vi har från vår butik är våra produkter tillverkade i bambu. Vi har snygga matlådor till den miljömedvetne. Vi har också tagit in en läcker resemugg tillverkad i eko-vänlig bambufiber. Nu kan du dricka ditt kaffe och plocka fram lunchen med bättre samvete. Detta kanske inte räddar vår planet mot den överkonsumtion som råder, men det är bättre att göra en liten insats en ingen alls. För vi behöver ju ändå denna typ av produkter för att klara vardagen. 

Vår take away mugg hittar du med ett läckert flamingo motiv. Detta motiv finns också på vår matlåda i bambu. Det finns också en matlåda med palmer och djungel motiv för den som tycker om den tropiska känslan. Tänk på att inte köra dessa produkter i micron, diska dom i maskin går dock bra.

Hitta din matlåda eller resemugg hos Magasin11.se 

/resemugg-bambu-flamingo-1.jpg

/matlada-i-bambu.jpg

Lite andra miljösmarta presenter

  • Presentkort - Ger du bort ett presentkort kan personen verkligen köpa det den behöver eller vill ha. Många presenter man ger bort används aldrig och åker i garderoben. Detta tycker vi är tråkigt och ser därför presentkort som ett mer miljösmart val
  • Blommor och växter - Det är ofta man läser om problemen med att regnskogen skölvas ner. Varför inte ge bort ett fruktträd i födelsedagspresent och på detta vis skapa lite mer grönska. Satsta även på att ge bort andra blommor och växter i present.
  • Laga en god middag - Vi alla gillar god mat och vem säger nej till detta. Tillaga personens favoriträtt och satsa på en god efterätt som avslutning. 
  • Ge bort din tid - Har du lite tunt i plånboken kan du alltid ge bort din tid som present och hjälpa den som fyller år med någon tjänst. Erbjud dig att klippa gräs, måla om en vägg eller annat som personen behöver hjälp med.
  • ? Skriv gärna en kommentar längst ner ifall du har något mer tips på en miljösmart present.
15 Apr 2019