Så inreder du din egen diner
Älskar du också inredning i retrostil? Nu kan du inreda ditt hem eller företagslokal i äkta amerikansk 50-talsanda. Här tipsar vi om hur du kan sno stilen och hur du gör för att inreda din alldeles egna diner eller mancave!

Satsa på ett diner booth med plats för många

I många amerikanska filmer från 50-talet kan man på caféer se de klassiska "båsen" som är så karaktäristiska för retrostilen. Filmen Grease är ett klassiskt exempel där delar av handlingen utspelar sig på ett amerikanskt 50-talscafé. I filmen ser man också exempel på hur 50-talsinredningen vanligtvis tar sig uttryck.

Ett riktigt diner booth är praktiskt då det rymmer många personer kring varje bord, vilket gör det till en naturlig social plats där folk samlas. Dessutom är det smidigt att göra rent från matrester och annat eftersom klädseln är tillverkad i galon. Hos Magasin 11 kan du hitta klassiska diner-möbler i en mängd olika utföranden och färgställningar. Möblerna håller alltid hög kvalité, vilket gör att du kan behålla dina 50-talsmöbler under lång tid. Perfekt för att inreda ett mysigt 50-talscafé, restaurang eller helt enkelt ett modernt kök i retrotappning.

Detaljerna gör hela skillnaden

För att skapa den där riktiga retrokänslan är det viktigt att inte snåla med detaljerna. Satsa på en riktig jukebox istället för en modern CD-spelare eller högtalare. Golvet på ett amerikanskt café från 50-talet är ofta täckt med vinylgolv i svartvitt schackrutigt mönster. På väggarna hänger vanligtvis plåtskyltar med olika budskap och på restaurangdisken trängs plåtburkar i retrodesign. Genom att matcha möbler, inredning och detaljer kan du skapa den rätta känslan. Ett hem med retroinredning är kanske inget för den som gillar minimalism, men för den som uppskattar ett färgstarkt och livligt hem är retrostilen perfekt! Det kan vara roligt att kombinera 50-talsstilen med en modernare stil. Med en blandning av vintage, second hand och nyproducerat fixar du lätt retrokänslan i inredningen.
17 May 2022